2011年9月7日星期三

樂濤納米環保濾水器點樣慳水呀?

樂濤納米環保濾水器點樣慳水呀?



最近呢幾年大家可能喺市面上見倒好多唔同種類嘅濾水器, 其實各有各嘅濾水方式。樂濤嘅納米環保濾水器主要有以下賣點:

- 使用韓國天然陶瓷珠殺菌: 在納米嘅層面上將自來水中的細菌殺死。呢D陶瓷珠係可以永久使用, 不須更換!
- 使用高密度纖維過濾膜 : 將自來水管道內的雜質過濾。呢D雜質一般你啡色, 主要為管道內的鐵質和其他金屬。示乎自來水的水質, 呢個過濾膜/器一般3個月就須要更換。
- 使用微細孔道射水: 將用水量節省達65%, 同時亦增加射水力! 亦因為射出來的水珠細和壓力大, 可以令水珠更深入滲入食物嘅空隙, 設底將食物中農藥清詵, 又環保, 又衛生!

好多朋友都會將樂濤納米環保濾水器同市面上其他牌子濾水器比較! 總體來說, 樂濤嘅濾水器係以 :  慳水  、過濾 、殺菌 、同食物滲入度高見稱,  而市面上其他牌子很多都係以活性碳方式過濾, 其只集中于多層的過濾為主, 並沒有慳水、和深入洗滌嘅作用, 所以好難以 Apple-to-Apple比較, 所以, 大家選擇時就自己考慮下自己用途啦!